maandag 16 mei 2016

Innerlijk beeld als trance

Een innerlijk beeld, gevormd in de kindertijd wordt, als je volwassen bent een trance.
Een trance is een vernauwing van bewustzijn, waarin alleen datgene waar je je totaal mee geïdentificeerd hebt, als realiteit geldt. Deze realiteit is een illusie omdat die realiteit niet bestaat: je projecteert je eigen illusie op een ander, op de wereld om je heen.

Je bent alleen gefocust op je denken en emoties van je kindertijd, je herhaalt in een voortdurende vicieuze cirkel de geschiedenis uit je kindertijd, zonder dat je het in de gaten hebt, want je kunt niet meer zien en ervaren wat je nog meer bent, want je bent het kind geworden dat je toen was.

Als ik mij in mijn kindertijd heb teruggetrokken in mijn eigen wereld om mij te beschermen tegen fysieke en/of emotionele aanvallen vanuit de buitenwereld, dan gaat die eigen wereld een “eigen” leven leiden.                                                  Opgroeiend naar volwassenheid blijft deze wereld emotioneel in mijn kinderlijk denken aanwezig. 
Als volwassene kan ik deze kinderlijke emoties met woede en angst, niet gebruiken, want dit wordt als onprettig en storend ervaren in mijn contacten in de wereld om me heen., dus verdring ik en verdoof ik dit. Hoewel ik erover heen een stoer voorkomen ontwikkel, blijft dit innerlijk beeld in trance doorwerken.

Als ik getriggerd wordt door een aanval uit de omgeving, of anders gezegd, ik ervaar dit als een aanval omdat ik dit beeld heb, dan reageer ik op de wereld om me heen emotioneel en met gedrag vanuit mijn trance. Zo trek ik met dit innerlijke beeld magnetisch anderen aan, die onbewust met hun trance reageren op mij. Zo ervaar ik de realiteit alsof ik nog steeds een kind ben.
Zo schep ik steeds weer een werkelijkheid waar ik mij als kind voor moest beschermen, uit angst om er niet onderdoor te gaan als kwetsbaar individu toen. Echter zolang ik in mijn eigen tunnel van trance ben, blijf ik mijn illusiewereld scheppen en kom daar niet uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten